Yasemin Erkul TÜRKMENLİ

  Biyografi

  • •22.10.1970 yılında  doğan Yasemin Erkul  Türkmenli ,Dokuz Eylül üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi Sinema TV  bölümünden mezun olmuştur.
  • •1992 yılında Yönetmenliğini Ziya Öztan’ın  yaptığı “Kurtuluş “filmi ile asistanlığa başlamıştır. Uzun yıllar çeşitli film ve dizilerde Yeşilçam’ın usta yönetmenlerine asistanlık  yaparak yardımcı yönetmenlik görevine devam eden Yasemin Erkul Türkmenli 2003 yılında ilk dizisi “Aşk Olsun” ile yönetmenliğe geçiş yapmıştır...
  • •Uzun zamandır bir çok dizi ve sinema projesine imza atmaya devam etmektedir..


  Filmografi

  • Diziler
  • 2013 - Krem
  • 2012 - İffet
  • 2011 - Mavi Kelebekler   
  • 2010 - Bitmeyen Şarkı    
  • 2010 - Hanımeli Sokağı   
  • 2009 - İstanbul Çocukları 
  • 2007 - Tutsak  
  • 2006 - Ezo Gelin  
  • 2006 - Yasemince 
  • 2005 - Candan Öte 
  • 2004 - Mürüvvetsiz Mürüvvet  
  • 2004 - Canım Benim 
  • 2003 - Aşk Olsun 

  • Sinema Filmleri
  • 2007 - Bir Nefes Yeter             
  • 2015 - Evlenmeden Olmaz  

  • Tv Filmleri
  • 2014 - Gaffar Okkan  
  • 2014 - Adnan Kahveci 

 

 

 



Menu